Acteurs oorlogsfilm Mirrewinter als heuse sterren over rode loper

Acteurs oorlogsfilm Mirrewinter als heuse sterren over rode loper

Bron : RTV Oost

Als ware sterren werden ze onthaald: de acteurs van de oorlogsfilm Mirrewinter. Voorgereden in limousines en flanerend over de welbekende rode loper. De film over een gezin uit Markelo in oorlogstijd beleefde vanavond z’n langverwachte première.

In totaal werkten honderdveertig mensen mee aan deze film. Acteurs, decorbouwers, medewerkers voor schmink en catering. Allen kwamen ze vanavond in zalencentrum De Haverkamp bijeen om het eindresultaat voor het eerst met eigen ogen te aanschouwen.

Hoofdrolspelers
Onder hen ook de hoofdrolspelers Yvon Bronsvoort (14) uit Markelo en Ruben Haverslag (13) uit Dijkerhoek bij Holten. Zij spelen respectievelijk het Joodse onderduikertje Sarah en Gètje. Die laatste groeit op in een boerengezin in Markelo. Ondanks zijn verstandelijke beperking weet hij Sarah te redden uit handen van de Duitsers.

Grote belangstelling
De film maakt de komende maanden een tournee langs filmhuizen en bioscopen in Overijssel. De belangstelling is groot, zo laat Gert Jan Oplaat weten. Hij is schrijver van het boek Mirrewinter, dat nu dus is verfilmd.

Internationale plannen
Oplaat heeft overduidelijk ambities: “Behalve in het Nederlands wordt de film ook in het Engels ondertiteld. In oktober gaat-ie in première in Canada. In het bijzijn van enkele van de laatste nog levende veteranen. Dat maakt het extra bijzonder.”

 

Geef een reactie