The Movie

The Movie

Van ’Mirrewinter op het Platteland’ naar Mirrewinter – The Movie

In een vijftal succesvolle seizoenen heeft de winterse vertelling Mirrewinter op het Platteland tijdens de Brook Duo Kerkentour al ruim 20.000 bezoekers getrokken.

zie: Brook Duo Kerkentour

In 2015 is het verhaal naar het Nederlands vertaald en met nog twee winterse vertellingen gebundeld in het gelijknamige boek

Mirrewinter op het Platteland.

Naast de verwezenlijking van het boek Mirrewinter op het Platteland is het maken van een film waar de plattelandscultuur met al haar tradities en het ’Maarkels dialect’ centraal staat een grote droom.

De film gaat over een boerenfamilie op een afgelegen boerderij in Markelo in het laatste oorlogsjaar, winter 1944 naar de verhalen van Gert-Jan Oplaat. De voertaal is in het plaatselijk dialect maar de film wordt ondertiteld.

Vader Hennek is een ontevreden brompot, die moeite heeft met zijn levenslot, het geloof, de oorlog en zijn gehandicapte zoon Gètje. Hennek bewondert stilletjes zijn vrouw Marie, die vol liefde is voor iedereen, de boel altijd maar weer sust, dóórzet, met een onwankelbaar geloof in de hemel en in de goede afloop der dingen. Marie herinnert hem aan zijn moeder, aan de dagen toen de wereld nog in orde was. “Ieder kaarsje wordt toch gezien” is Maries lijfspreuk. Dat slaat met name op Gètje, 13 jaar, met een verstandelijke beperking. In het laatste oorlogsjaar duikt de Joodse vluchtelinge Sarah onder op hun boerderij in Ut Brook. Gètje blijkt een “verzetsheld” en vader Hennek komt in het reine met zijn zoon. Dit verhaal wordt verteld aan de hand van enkele spannende gebeurtenissen vlak voor het eind van de oorlog.

NL speelfilm

Mirrewinter – The Movie is een Nederlandse speelfilm in het plaatselijke dialect.
De film is in NL en ENG ondertiteld.

Duur

De speeltijd van de film is 1 uur en 44 minuten

Dialect

De film zal grotendeels gespeeld worden in het ‘Maarkels-Dialect’ op een enkele rol in ABN en Canadese en Duitse soldaten na.
De film zal worden ondertiteld in NL en ENG

Mail

Like ons op Facebook

Je kunt Mirrewinter – The Movie ook volgen op Facebook

–> Like ons op Facebook!